Veiligheid

GEEN GLAS EN BLIK

Tijdens de Sneekweek is glas verboden. Daarnaast vragen we je om geen blik mee te nemen naar het festival. Omdat glas en blik scherp kunnen zijn wanneer het op de grond ligt of verkeerd wordt gebruikt, wordt daarom bij alle horeca gelegenheden drank in plastic geschonken.
Laat glas en blik dus thuis!

KOOP JE DRANKJE AAN DE BAR!

De Sneekweek is een gratis evenement dat alleen kan worden aangeboden wanneer de bezoekers de drankjes bij de horeca gelegenheden op het festivalterrein kopen. Zonder die inkomsten kan er geen festival worden georganiseerd. Dus door je drankje aan de bar te bestellen, help je mee aan de veiligheid én de toekomst van het evenement.

GEVONDEN VOORWERPEN

Heb je iets gevonden? De eigenaar wil het vast graag terug. Je kunt het voorwerp afgeven op het gemeentehuis of je kunt het thuis bewaren en melden via www.verlorenofgevonden.nl.

Ben je tijdens het festival iets kwijtgeraakt? Dat is vervelend! Hopelijk heeft degene die het heeft gevonden, het gemeld op www.verlorenofgevonden.nl. Kijk op de website of jouw item erop staat.

Meer informatie over verloren/gevonden voorwerpen in Sneek, vind je op de site van de gemeente Súdwest-Fryslân.

 

EHBO

Gedurende het festival zijn er veel EHBO’ers actief. Ben je gewond of voel je je niet lekker? Dan kun je bij de EHBO terecht. De EHBO verleent eerste hulp. Er lopen meerdere mobiele teams op het evenemententerrein rond, waaronder 2 ambu bikers. Ze zijn duidelijk herkenbaar. Ze dragen een gele jas met een blauw EHBO embleem. De EHBO post is opgesteld in het Atrium.  De post wordt met borden aangegeven.

Wij zijn blij met de mensen van de EHBO en ze zijn er om jou te helpen als je ze nodig hebt. Wees dus vriendelijk en behandel ze met respect. Hoe meer informatie jij verstrekt, hoe beter ze je kunnen helpen. Wees zo volledig en eerlijk mogelijk.

Zie je geen mensen van de EHBO of kun je de EHBO post niet vinden? Vraag dan een beveiliger of iemand van de politie. Die kunnen je daarbij helpen.

NIX

NIX is de afspraak! Aan jongeren onder de 18 wordt geen alcohol verkocht. Jongeren onder de 18 mogen ook geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een festival). Het zelf meebrengen van alcohol naar het festival is voor deze groep dan ook niet toegestaan. De politie kan de jongeren bij overtreding van deze wet een bekeuring geven.

De organisatie van de Sneekweek streeft naar een veilig festival en naar een verantwoord gebruik van alcohol. Bij twijfel wordt aan de bar gevraagd om je ID-kaart te tonen. Kan je dat niet, dan kan er besloten worden je geen alcohol te schenken. Het doorgeven van drank aan jongeren onder de 18 is strafbaar daarom willen wij ook ouders/verzorgers vragen hun kinderen hiervan op de hoogte te brengen.

Alcoholvrij onder de 18 doen we samen en zo maken we de Sneekweek een feest voor iedereen!

BOB

Alcohol en verkeer gaan niet samen! Spreek daarom af wie de Bewust Onbeschonken Bestuurder, oftewel de BOB is.