FAQ

Algemeen

Wat zijn de tijden waarop activiteiten van de Sneekweek plaatsvinden?

Klik hier voor een actueel overzicht van de activiteiten.

Moet ik entree betalen?

Nee, de Sneekweek is gratis toegankelijk voor iedereen.

Is er een minimumleeftijd

Nee, de Sneekweek is voor iedere leeftijd toegankelijk. Voor kinderen wordt altijd een speciaal programma georganiseerd.

Hoe kan ik betalen op de Sneekweek?

We geven de voorkeur aan betalen per pin. Contant betalen is ook nog steeds mogelijk. Voor het bezoeken van de gespoelde toiletten heb je contact geld nodig. Dit kost €0,50 per toiletbezoek. Pinnen is hier niet mogelijk.

Is er WiFi tijdens de Sneekweek?

Er is geen Sneekweek WiFi. Wel zijn er diverse horeca met WiFi.

Voorzieningen

Zijn er toiletten?

Ja er zijn tijdens de Sneekweek toiletwagens bij de muziekpodia. Voor de service van deze toiletten betaal je €0,50 per toiletbezoek, dit moet contant betaald worden.

Is er EHBO aanwezig op de Sneekweek?

Ja, er is tijdens de Sneekweek een EHBO-post in het Atrium er lopen mobiele EHBO-teams rond in het centrum van Sneek.

Mag ik een tas meenemen naar het festival?

Ja, dit mag. Glas en blik mag niet. Het kan zijn dat je gecontroleerd wordt.

Zijn er kluisjes?

Nee, er zijn geen kluisjes beschikbaar.

Ik wil overnachten, kan dat in de buurt?

Ja, er zijn verschillende campings buiten het centrum van Sneek. Daarnaast zijn er natuurlijk hotels in en rondom Sneek beschikbaar.

Er is ook een special Sneeweek camping! Klik hier voor meer informatie over reserveren en prijzen.

Is de Sneekweek toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden?

De Sneekweek vindt plaats in het centrum van Sneek. Het terrein is toegankelijk voor rolstoelen en mindervaliden. Uiteraard kent een centrum de ‘natuurlijke’ obstakels en zullen er op sommige plekken kabelgoten aanwezig zijn.

Zijn er nog bijzondere activiteiten tijdens de Sneekweek?

Absoluut! Zo zijn er activiteiten voor kinderen, culturele activiteiten en natuurlijk een grote Kermis. Zodra het programma bekend is, wordt deze gepubliceerd. Het programma overzicht vind je hier.

Plastic bekers

Gebruikt de Sneekweek duurzame plastic bekers?

De Sneekweek is vorig jaar al overgestapt op een volledige recyclebare plastic beker. Dit is goed bevallen en doen we dit jaar weer.

Hoe het werkt? Voor de eerste beker betaal je een milieutoeslag € 0,50 (het is dus geen statiegeld). Bewaar je beker en lever deze weer in bij een volgend drankje. Je krijgt dan je drankje in een schone beker, maar betaalt niet nog een keer de milieutoeslag. Op deze manier gaan we vervuiling tegen en werken we samen aan een schone stad en aan een beter milieu!

Alle ingeleverde bekers gaan weer terug naar de fabrikant voor recycling.

Zit er statiegeld op de plastic beker?

Nee, je betaalt eenmalig een milieutoeslag van €0,50. Lever je je beker weer in bij een volgende bestelling, dan betaal je deze niet nog een keer. Je krijgt geen geld terug bij het inleveren van de beker.

Bereikbaarheid

Hoe kom ik op de Sneekweek?

Lopend of met de fiets natuurlijk! 😉 Het is ook mogelijk om met de auto naar de Sneekweek te komen. Volg de borden voor de meest actuele route. De stad is namelijk voor een deel afgesloten.

Als je met het OV naar de Sneekweek wilt komen adviseren we je om je reis kort voor vertrek te plannen via 9292.nl

Zijn er nachttreinen of -bussen?

Plannen om naar de Sneekweek te gaan?  Reis dan met het openbaar vervoer! Speciaal voor deze week zetten wij de Sneekermeerbus in. Deze rijdt dagelijks tussen het busstation in Sneek en het Sneekermeer. Op het station in Sneek kun je overstappen op de trein naar Leeuwarden. Ook kun je met de bus naar Bolsward, Joure en Heerenveen (lijnen 98, 99, 199), Lemmer (lijn 42) en Balk (lijn 47). De Sneekermeerbus rijdt van 4 tot en met 10 augustus van het busstation naar de Snitsermar en vice versa. Van 4 tot en met 9 augustus tot ’s nachts 04.24 uur en op 10 augustus tot wanneer het nodig is, maar tot uiterlijk 04.24 uur.

Tickets

Voor de Sneekermeerbus gelden speciale kaarten en tarieven. Een ritkaart enkele reis kost € 3,00 Dit kan je betalen met OV-chip, maar ook met de pin bij de chauffeur. Een Sneekermeerbus week-ticket (uitsluitend e-ticket) kost € 25.00. Contant betalen is niet mogelijk.

Kijk voor de dienstregeling op www.arriva.nl/sneekweek/.

Welke wegen zijn er tijdens de Sneekweek allemaal afgesloten?

De gemeente Súdwest-Fryslân is verantwoordelijk voor de afzettingen rondom de Sneekweek. Kijk op de Sneekweek pagina van de gemeente Súdwest-Fryslân voor de meest actuele informatie.

Eten en drinken

Kan ik eten of drinken kopen?

Ja, er is een groot aanbod van eten en drinken tijdens de Sneekweek. Honger en dorst hoef je niet te hebben. Op verschillende plekken in de stad zijn horecapunten te vinden, waar je eten en/of drinken kunt kopen. Glas en blik is verboden.

Is er alcoholvrij drinken verkrijgbaar?

Ja, we bieden verschillende alcoholvrije dranken aan.

Contact

Ik ben mijn spullen verloren, bij wie kan ik dit melden?

Vanaf vrijdag 11 augustus kun je bij de balie van het gemeentehuis in Sneek terecht.

Wie zijn de organisatoren van de Sneekweek?

De organisatie van de muziekpodia is in handen van de horeca, Sneek Promotion organiseert samen met Vereniging Ondernemend Sneek kleinere activiteiten voor overdag. PR is en samenwerking tussen stichting Sneekweek en Sneek Promotion. De Koninklijke Watersportvereniging Sneek organiseert de zeilwedstijden op het Sneekermeer.

Voor meer informatie over de organisatie klik hier.

Kermis

Welke attracties staan er op de  Kermis?

Uiteraard zijn we nu nog druk bezig met de voorbereidingen, maar zodra dit bekend is, delen we dat met jullie via de website en social media.

 

Huisregels

Zijn er ook huisregels?

Ja we hebben een aantal huisregels. Zie de afbeelding hieronder.