Straattheaterfestival

Straattheaterfestival

Unieke Acts tijdens Sneekweek Straattheater!

Dinsdag 6 augustus van 13.00–17.00 uur

Tijdens de Sneekweek wordt het centrum van Sneek op dinsdag 6 augustus omgetoverd tot een levendig podium voor bizarre en hilarische straattheater- en muziekacts. Naast de vele muziekoptredens op de muziekpleinen, biedt het Sneekweek Straattheaterfestival een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Unieke Acts uit Binnen- en Buitenland Laat je verrassen door een diverse mix van theateracts uit binnen- en buitenland, verspreid over verschillende locaties in het hart van de Waterpoortstad. Elk optreden brengt op een unieke en ludieke manier plezier en vermaak voor het hele gezin. 

De Theatertuin Net als in 2023 organiseren we de Theatertuin, gelegen in de stadhuistuin, waar je kunt genieten van meerdere grote voorstellingen en de doorlopende kinderactiviteit ‘Boks je Kunst’. Hier kunnen zo’n honderd kinderen hun eigen kunstwerk maken. 

Kom naar het Sneekweek Straattheaterfestival en beleef Sneek als één groot, bruisend podium. Dit gratis evenement is perfect voor een dagje uit met het hele gezin. Mis het niet en ontdek de magie van straattheater en muziek in het hart van Sneek! Het Sneekweek Straattheaterfestival wordt georganiseerd door Stichting Uit in Sneek, Sneek Promotion en Stichting Sneekweek.  

Programma Theatertuin / Stadhuistuin 

Olivier “Ollie” Quist Al jaren reist de Rotterdamse goochelaar Olivier Quist met een oude koffer vol trucs door het land. Die opent hij waar je maar wilt. Deze artiest pur sang heeft de gave zijn trucs zo uit te voeren dat het puur toeval lijkt dat ze lukken. Met zijn charmante gestuntel steelt “Ollie” de harten van het publiek. En natuurlijk mag je ook meedoen. Niet tan? Ja tog! 

MikMak Koorddansen, jongleren, balanceren, en musiceren met bellen, trompet en zingende zaag in de wondere wereld van het circus kan alles. En Rein wil dat allemaal zelf doen. Tot grote hilariteit van het publiek, want wat gebeurt er als je niet kunt kiezen en overal enthousiast ‘ja’ op zegt?

BOKS JE KUNST Let op, kids! Kom knutselen bij Saar en Ellen en maak van allerlei recycle-materiaal een cadeautje om mee naar huis te nemen. Maak de wereld een beetje mooier! Creatief project waarbij kinderen met alleen gerecyceld materiaal ter plekke knutselen/iets maken, onder begeleiding, met dit jaar als thema Boks je Kunst aan de muur: “Water en Zeilen”. Er kan getimmerd en geschilderd worden op houten schilderijtjes om aan de muur te hangen. 

Fun Foto in de Theatertuin / Stadstuin

FUN FOTO Deze fotostudio biedt een unieke ervaring via LIVE green screen video technologie, waar je jezelf aan boord van een schip waant. Extra sfeer en beleving door deze live video- interactie, waarbij men zichzelf al tijdens de opname in de foto ziet staan. De foto’s worden direct na de opname afgedrukt zodat je direct een mooi aandenken van de Sneekweek ontvangt.  

VUURSHOW DE VONKENDE VEELVRAAT Deze artiest lust vuur rauw en kijkt niet op een paar happen vuur meer of minder. En spuwt ermee. Met vlammen tot wel 5 meter hoog. Plus vonken en vuurwerk op zijn brandende firedrums en als hij een draaiende ster op hoge paal aanblaast waarna er (veilig) knetterend vuurwerk afspat. Leuk én lekker-spannend tegelijk!

Programma Schaapmarktplein

Los Pelicanos Van het hele circus zijn alleen de directeur en de kok nog over. Dus zullen ze de hele voorstelling zelf moeten doen en blijkt de kok een top-artiest te zijn. Draaien met die borden! En natuurlijk zorgt de directeur er voor dat er genoeg te beleven is en het publiek meedoet. 

Travie Circus Het kleurrijke duo Travie Circus dompelt uw publiek onder in Mexicaanse vibes. Denk sombrero’s, poncho’s, mariachimuziek en natuurlijk… tequila. De Italiaanse Alessandra en Mexicaan Yoltic, twee grappige muzikanten, combineren dat met jongleren, acrobatiek, hoelahoep en een hoge eenwieler. F.I.E.S.T.A is spicy straattheater vol comedy en temperamentvolle actie.  

Uili Bispo Tropical Summer Show De Braziliaanse circusartiest Uili Bispo tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht met zijn virtuoze straatshow. Me zijn rondtollende cyr-wheel (een enorme hoepel), trucs, jongleren en clownerie nodigt hij iedereen uit om je weer even jong te voelen. Je bent nooit te oud om te spelen! Een show om van te genieten met familie en vrienden, voor jong en oud. 

Mobiel straattheater (diverse routes) 

De hele middag zullen er kriskras door het centrum van de stad mobiele acts hun performance vertolken.  

Ode aan de Hollandse wateren Een kapitein en Matroos schuimen de kades af. Al klauterend bekijkt de Matroos of er niemand tussen wal en het schip belandt. Het publiek wordt vermaakt met acrobatische toeren, waarbij de Matroos en Kapitein ondertussen in alle toonaarden de Hollandse wateren lof toespreken.  

Fabulous Fish Een explosie van kleur en glinsteringen komt voorbij! De Queenfish schittert oranje, roze en goud. Haar vinnen bewegen in de wind als ware zij onder water. De kleine visjes Blue en Ora zwemmen in haar kielzog. Maar vergis je niet, het zijn geen volgzame types! Op een onbewaakt moment zwemmen ze weg op zoek naar avontuur. Ze halen capriolen uit en leren omstanders de kunst van het zwemmen. 

Sparkling Nature Parade Een fantasievolle natuur-parade met magische figuren op (spring)stelten en dansend op betoverende muziek én in verlichte kostuums. Sparkling Nature Parade is een trio met de Magic Flowers en Birdman. 

Love Bugs: Lieveheersbeestje en Kevertje Het Kevertje… onze kleine maar vastberaden held op stelten, die smoorverliefd is op het prachtige Lieveheersbeestje. Zijn hart gaat sneller kloppen bij de gedachte aan het Lieveheersbeestje en met een blik vol passie is hij vastbesloten om haar voor zich te winnen met de meest betoverende dans: de tango. 

Trio The Re-Cyclists Gegarandeerd energie-neutraal en duurzaam entertainment! Steltentheater trio de Re-Cyclists stralen onverwachte schoonheid uit. Hun opzienbarende kostuums zijn gemaakt van wat wij achteloos weggooien: bierblikjes, plastic tassen, kapotte fietsbanden en zelfs de binnenbanden van tractors en vrachtwagens. 

Paradise Birds Vanuit de verte zijn de Paradise Birds al te horen. Ritmische trommelslagen begeleiden de birds alles onderzoeken in de hoop op een lekker hapje. De Paradise Birds een mobiele  5 meter hoge steltenact met twee kleurrijke fantasie-creaties wordt begeleid door een gekostumeerde en muzikale percussionist.  

Tabasco Streetparade Lekker pittig voor jong en oud, groot en klein. Het Tabasco Streetparade is een vrolijk en flitsend duo dat zeer aanstekelijk muziek maakt. Van oude liedjes tot nieuwe nummers, van smartlap tot wals, van kinderliedje tot meezinger, niets is meer veilig. Alles wordt swingend gespeeld, zodat stilzitten welhaast onmogelijk is. Dus los met die heupen, gooi de handen in de lucht, en doe maar gezellig mee. Met zang, accordeon en potten en pannen! Dit pretorkest brengt groot en klein in een feestelijke stemming. 

De Zingende Zeemeermin Langs de golven van de zee ontmoet u Atlantis op rolletjes, een zingende zeemeermin die straten omtovert tot haar podium. Op haar rijdende troon glijdt ze elegant langs het publiek, haar stem als een magische melodie die nieuwsgierige toeschouwers naar haar toebrengt. Een levendig schouwspel van straattheater ontvouwt zich terwijl ze haar betoverende melodieën deelt. 

De Zingende Zeeman De Zeeman werkt mobiel en akoestisch en loopt overal rond terwijl hij zingt en accordeon én ukelele bespeelt.