Rondleiding Waterpoort

Rondleiding Waterpoort

Ontdek de Waterpoort van Sneek tijdens de Sneekweek!

Sneek, bekend om zijn iconische Waterpoort, opent exclusief zijn deuren tijdens de Sneekweek! Dit is je unieke kans om dit historische bouwwerk van binnen te verkennen. Op vrijdagmiddag 2 augustus en zaterdagmiddag 3 augustus, tussen 14.00 en 16.00 uur, kun je onder begeleiding van een gids van het Fries Scheepvaartmuseum de Waterpoort bezoeken en meer te weten komen over de fascinerende geschiedenis en verhalen van dit monument.

Wist je dat…

  • Er ooit een gezin met zes kinderen in de Waterpoort woonde?
  • De klok van de Waterpoort altijd 5 minuten voorloopt?

De Waterpoort, een symbool van Sneek, heeft een rijke historie en talloze mooie verhalen. Onze stadsgidsen van het Fries Scheepvaartmuseum staan klaar om je alles te vertellen.

Nieuwsgierig geworden? Grijp dan je kans en kom de Waterpoort bezichtigen. Vanwege de beperkte capaciteit van de toren is het noodzakelijk om vooraf een gratis ticket met tijdslot te reserveren. Dit kun je doen via de ticketpagina van het museum. Selecteer eerst de datum en vervolgens het tijdslot waarop je de Waterpoort wilt bezoeken. Zorg ervoor dat je op het gekozen tijdstip aanwezig bent, want een bezoek duurt 20 minuten.

Beleef de historie van Sneek van binnenuit en laat je meevoeren door de verhalen van de Waterpoort. Reserveer hier plekje!