Boot van het Jaar 2024

Boot van het Jaar 2024

De Boot van het Jaar bij de Waterpoort

De prestigieuze titel ‘Boot van het Jaar’ wordt toegekend door de voorzitter van de Stichting Sneek Promotion. Bij deze eer behoren een speciale wimpel en een oorkonde. Schepen die op een bijzondere manier de aandacht hebben getrokken, komen in aanmerking voor deze erkenning. Dit kan zijn door een uitzonderlijke sportieve prestatie, een belangrijke maatschappelijke bijdrage, of vanwege hun sterke verbondenheid met Sneek, Zuidwest Friesland, of de Sneekweek. Elk jaar wordt er afwisselend een schip gekozen dat op een van deze gebieden uitblinkt.

In 2023 viel de eer ten deel aan het beurtschip De Ald Fryslân. Dit schip verzorgt al tien jaar lang rondvaarten door de prachtige grachten van Sneek. Tijdens deze rondvaarten krijgen de gasten uitgebreide uitleg over de rijke historie en de unieke charme van Sneek. Dankzij deze bijzondere bijdrage aan het toerisme en de cultuur van Sneek, werd beurtschip De Ald Fryslân uitgeroepen tot ‘Boot van het Jaar 2023’. Op de foto hieronder kun je dit bijzondere schip bewonderen.

Benieuwd naar de Boot van het Jaar 2024?

Kom dan op vrijdag 2 augustus van 14:00 tot 16:00 uur naar de Kolk naast de Waterpoort. Daar kun je dit bijzondere schip in volle glorie bewonderen!

Boot van het jaar 2023: Beurtschip Ald Fryslân